Visit Homepage
Skip to content

Ziua 8 – Ingredientul magic

Salutare! Ziua 8 de maine este cumva despre mindfull eating (a manca constient) dar mai mult de atat este despre hrana magica.

Tu spui Multumesc inainte de a manca?

Inca din antichitate oamenii multumeau pentru hrana inainte de a manca insa, intre timp, multi dintre noi am uitat sa facem asta. Faptul ca avem sau nu ce manca este esential pentru insasi existenta noastra. Avem nevoie de hrana pentru a putea trai, gandi si a ne simti bine. Ce alte motive ne mai trebuie pentru a fi recunoscatori?

Mancarea este un dar al naturii! Natura este si cea care ne furnizeaza apa datorita careia exista viata pe Pamant. Unde am fi fara hrana si apa? Cu siguranta nu aici.

Ziua 8 – Exercitiul numarul 8. 

De maine, inainte de a consuma ceva (fie ca mancati un biscuite sau beti o gura de apa) spuneti tare sau in gand „Multumesc!” si savurati cu adevarat gustul alimentului. Faceti asta cu fiecare inghititura ce urmeaza. In felul acesta voi va veti desfata in savoarea gusturilor iar starea de recunostinta se amplifica.

Autoarea cartii chiar are un ritual al ei 😊:

Daca se intampla sa uitati sa spuneti maine „Multumesc!” inainte de a manca sau a bea ceva, de indata ce va aduceti aminte, inchideti ochii si intorceti-va mental la momentul inceperii mesei si rostiti cuvantul. Daca uitati de mai multe ori in decursul zilei de maine atunci repetati exercitiul in ziua urmatoare.

Pofta buna! 😋

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.