Visit Homepage
Skip to content

Ziua 7 – Iesirea din starea de negativitate

Salutare! Din nou va ofer scuzele mele pentru ora tarzie. Sunt ceva in urma cu somnul si nici azi nu am avut cand sa scriu. Insa sunt recunoscatoare ca m-am trezit la timp sa va scriu despre Ziua 7 de maine – Iesirea din starea de negativitate.

Iesirea din starea de negativitate

Nu stiu cum sunteti voi insa eu, mai ales de cand sunt parinte, am zile frumoase pline cu voie buna si zile cand monstrul din mine iese la suprafata iar energia negativa este acasa la ea. De cele mai multe ori imi este usor sa ies din starea de negativitate. Au fost insa si perioade cand am ramas blocata in acea stare si nu am mai stiut cum sa ies.

Din pacate, sunt unii oameni care se afla in aceasta stare de negativitate mai tot timpul: se plang de vreme, de trafic, de statul la coada, de prieteni, de preturi, de corpul lor, de situatia financiara, de relatiile in care se afla, de slujba lor etc. Nimic nu le convine. Acesti oameni sunt mai tot timpul nefericiti.

Atragem ceea ce gandim.

Citisem undeva ceva de genul: suntem 20% ceea ce ni se intampla si 80% reactia noastra la ceea ce ni se intampla. Cu alte cuvinte ceea ce percepem ca fiind negativ este asa datorita felului in care vedem lucrurile in momentul respectiv.

„Suferim mai mult in imaginatia noastra decat este cazul in realitate” – Seneca

Episoadele scurte si foarte rare de negativitate mi se par umane, firesti. Cu totii am trecut printr-o perioada urata intr-o relatie sau la locul de munca, o dezamagire in relatia cu prietenii, o boala sau orice altceva care sa ne scoata din starea de confort si sa ne arunce in plasa negativitatii. Ideea e ca trebuie sa intelegem ca aceste situatii vor aparea din ce in ce mai des in functie de cat de nerecunoscatori suntem pentru lucrurile firesti, bucuriile marunte. Cand nu apreciem nimic, blocam fluxul magiei.

Ziua 7 – Exercitiul numarul 7.

Intai si intai, oricat de dificil vi s-ar parea, trebuie sa cautati motive de recunostinta in orice situatie negativa va aflati. Indiferent cat de negativa pare acea situatie, intotdeauna se pot gasi motive de recunostinta in ea.

Mai exact, alegeti o situatie negativa din viata voastra pe care vreti sa o rezolvati. O pierdere, o despartire, o problema in relatie, o situatie la job sau poate ca ati ramas fara job, o dezamagire din partea unui prieten, un conflict cu parintii, etc.

Scrieti apoi 10 motive de recunostinta legate de ea.

Iata un exemplu! Sa zicem ca ati ramas fara un loc de munca. Iata ce motive de recunostinta ati putea avea:

Atitudinea de recunostinta poate schimba cursul lucrurilor in viata noastra.

De asemenea, maine in Ziua 7, incercati sa nu faceti nicio afirmatie negativa. E timpul de a creea un obicei in a exprima recunostinta inainte ca situatia respectiva sa tulbure linistea interioara.

Maine sa aveti o zi cu mai putine ganduri negative!

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.