Visit Homepage
Skip to content

Internet Protocol (IP)

Astăzi voi vorbi, pe scurt, despre Internet Protocol (IP) după o readucere aminte a unor noțiuni.

Spuneam aici despre modelul client-service. Mașinăriile de pe care trimitem o cerere se numesc clienți iar cele care răspund la cerere se numesc servere. Aici menționam despre TCP si IP.

Transmission Control Protocol (TCP)

Transmission Control Protocol (TCP) este cel responsabil cu fragmentarea datelor în mici pachețele pentru a călători mai rapid pe rute diferite de internet până ajung la destinație. Când ajung la destinație, TCP-ul le reasamblează și se asigură că sunt toate la locul lor.

Dacă se întâmplă ca un pachețel să fie pierdut pe drum, TCP-ul cere o nouă transmitere. Poate face asta pentru că fiecare pachețel conține un antet de informații necesare despre rută.

Internet Protocol (IP)

Internet Protocol (IP) este cel răspunzător cu datele despre unde trebuie să ajungă informația și unde trebuie să se reîntoarcă. Asta înseamnă că fiecare calculator are o adresă IP ce este scrisă în IP protocol atunci când sunt trimise aceste pachețele de date. Fiecare pachețel are un antet cu informații despre adresa IP de destinație și adresa IP sursă.

Cu alte cuvinte, clientul are o adresă IP și serverul o altă adresă IP. Pachețelele de date circulă de la un router la altul până ajung acolo unde trebuie. Pachețelele merg pe rute diferite tocmai pentru a se transmite informația mai rapid și a nu bloca doar o singură conductă de internet.

Mai multe detalii puteți găsi și aici.

o imagine in care sunt derulate date p eun ecran de calculator ca cele din filmul Matrix. Asta am gasit ca imagine gratuita ce sa se aproprie cat mai mult de Internet Protocol

Happy coding!

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

One Comment

  1. Un articol foarte interesant! Lucrurile pe care le descrii sunt simple, dar detaliate, iar explicatiile story-telling ofera o viziune binevenita in ceea ce priveste Internet Protocol. Felicitari pentru acest articol informativ si util!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.