Visit Homepage
Skip to content

Shoppig – Pont

 

Tocmai am dat peste pontul ăsta de pe site-ul theminimalist.com. Bineînțeles că vorbim despre acele cumpărături ce nu intră la categoria traiului de zi cu zi, ci la alea care ne fac cu ochiul pentru că arată bine și, eventual, sunt la reducere.

Iată cum l-am tradus:

Pentru a evita cumpăratul impulsiv, am creat o regulă care mă ajută să evit cumpărăturile inutile:

  • Dacă ceva ce vreau să cumpăr costă mai mult de 30 de dolari (cca. 131 lei), mă întreb dacă mă descurc fără el în următoarele 30 de ore. Prin urmare, „regula 30/30”. (Dacă este de 100 USD (cca. 437 lei) sau mai mult, tind să aștept 30 de zile.)

Acest timp suplimentar mă ajută să evaluez dacă acest lucru nou va adăuga sau nu valoare vieții mele. Adesea, după deliberare, recunosc că viața mea va fi mai bună fără noul widget, așa că renunț la achiziție.

Dacă, totuși, achiziționez noul articol mă simt mai bine în privința achiziției, deoarece l-am adus în viața mea cu intenție, nu în impulsul momentului. 

Îmi place acest pont, mai ales partea cu a mă gândi dacă ceea ce vreau să cumpăr îmi adaugă valoare vieții sau nu. Acum mă întreb, cum să fac să mi-l amintesc data viitoare când vreau să cumpăr ceva? 

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.