Visit Homepage
Skip to content

Cum să înveți ceva nou?

Sunt în plin proces de învățare în a fi un Frontend Developer. Și deși acest proces durează de ceva timp, abia de curând am descoperit cum să învăț ca să și rămână informația în mintea mea și, mai ales, să o pot folosi. Ce urmează să spun poate fi ceva normal și de bun simț pentru tine dar pentru mine a fost ceva cu totul nou și mind blowing.

Învățarea asta a mea se întâmplă pe o platformă unde lecțiile sunt predate sub forma unor filmulețe în urma cărora ai mici testări. Așa că mă voi lega de acest mod de a parcurge ceea ce vreau să învăț însă se poate extrapola la orice.

Iată ce am descoperit!

Imediat după ce parcurg o lecție dintr-un curs, înainte de a trece la următoarea, este mega important să răspund la următoarele 3 întrebări:

  1. Ce am aflat important? Și aici doar enumăr ideile principale din lecție.
  2. Pot explica cu cuvintele mele? În acest sens am un document Word în care scriu ce am învățat și explic în detaliu ce am înțeles. Mi se pare magic!
  3. Există vreo conexiune între ceea ce doar am învățat și ceea ce știu deja? Să caut conexiuni reale cu ceva ce deja știu mi se pare provocator și extrem de util.

Am mai descoperit și ce să fac în cazul în care am cel puțin o întrebare din cele trei la care nu pot răspunde.

  • Pun în practică chiar dacă nu am înțeles. În acest sens aș putea să:
  1. Reiau un exercițiu de practicare a noțiunii învățate dar fără a mai trage cu ochiul la cum au făcut alții, ci să-mi bat eu capul până iese.
  2. Caut o provocare ce să conțină ceea ce eu vreau să înțeleg.
  3. Particip la workshop-uri legate de acel subiect
  • Când nu funcționează pasul cu practica atunci, și doar atunci, reiau lecția respectivă insistând să am în minte cele trei întrebări și să răspund la ele.
  • Dacă nici reluarea lecției nu funcționează atunci poate ar trebui să caut răspunsul și în alte surse on-line unde îl pot găsi explicat altfel.
  • Și dacă nici așa nu funcționează atunci o ultimă variantă ar fi să apelez la un expert (coleg sau on-line).

Oricum ar fi, ideea este să nu renunț!

Mă simt tare recunoscătoare că am aflat despre acest mod de învățare!

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.