Visit Homepage
Skip to content

Sarbatorile si momentul prezent

Acest text este scris pentru voi de o mamica de baieti gemeni. Imi place mult mamica asta iar textul scris de ea vine asa de bine dupa “furia” mea cu gatitul de Pasti 😊. Lectura placuta!

 

Zumzetul si Sarbatorile

De ceva vreme incoace ma fascineaza Sarbatorile… exista atata zumzet cu aproape o luna inaintea lor, toata lumea se pregateste intr-un fel sau altul, spiritual, fizic, emotional, relational… si cate or mai fi… atata emotie, pregatiri, cozonaci, calatorii, bagaje, miei, porci si… fasssss…

Duminica lumea din jurul meu parca a trait asa o dezamagire… atata mancare, atata oboseala…

Rasplata nu pare sa fie pe masura pregatirilor si apoi ne facem planuri pentru la anul “jurandu-ne ca asa nu mai facem”. Noroc ca avem memoria scurta 😁.

Nu uita ca la anul poate fi mai bine! 😉

Traditiile

In alta ordine de idei, un subiect atins mai mult sau mai putin la noi (dar de fiecare data) este despre cum pastram traditia.

E drept ca eu, nascuta in inima ortodoxiei, nu am avut tangenta cu alte obiceiuri; cum ar fi culesul de oua lasate de Iepuras (?) prin iarba. Am trait 30 si ceva de ani, am calatorit destul ca sa descopar acest obicei, (ignoranta, stiu, 😔 pastrati ouale nu aruncati cu ele) simpatic de altfel si care aduce surprinzator de multa bucurie copiilor.

Da ma daaa… vezi… uite asa ne pierdem traditiile…”
Da ma, ai dreptate…”

Sarbatorile si momentul prezent

Copiilor insa nu le pasa. Ei traiesc prezentul si se bucura 😊.
Asa ca las gandurile si aleg sa ma bucur cu ei de cat de darnic a fost Iepurasul sa vina cu oua de ciocolata (am distrus total traditia).
Imi amintesc sa traiesc ancorata in prezent si asa cum am inteles eu din ce spunea Parintele Arsenie Boca… Dumnezeu e bucurie.

Sa lasam grijile!

Semnat de Mamica de gemeni

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

2 Comments

  1. Ani Ani

    Dumnezeu e bucurie! Atat de simplu…
    De cand sunt la casa mea si am copii, ne facem “traditiile” noastre. Atata bucurie am vazut cand cei mici cautau prin iarba verde si gaseau oua micute de ciocolata, incat nu a mai contat deloc ca acest obicei nu e de-al nostru.
    La biserica nu am fost, bucate speciale nu am pregatit, practic nu am facut nimic din ce obisnuiam odata…

  2. Mi-ati dat de gandit… Clar trebuie sa fac altfel sarbatorile astea. Multumesc de ganduri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.