Visit Homepage
Skip to content

Obiceiuri zilnice pentru a fi un om fericit

De când mă știu mi-am dorit să fiu un om fericit. La fel ca mulți alți oameni (poate chiar toți) de pe această planetă mi-am dorit să fiu fericită, să mi se îndeplinească dorințe, să am o super, mega, giga relație faină cu mine și să fiu înconjurată de oameni grozavi și iubitori.

Au fost multe situațiile în care m-am chinuit să fiu fericită. Cel mai greu mi se părea să îmi păstrez această fericire.

Dar ce este fericirea?

Sincer, habar nu am. Și spun asta pentru că mi se pare a fi ceva foarte subiectiv. Pentru mine înseamnă acea pace interioară, acea senzație de bine care mă face să mă simt în siguranță. Dar este și râsul ăla de simți că-ți crapă fălcile și faci febră musculară la burtă. Este și sentimentul pe care nu-l pot să-l descriu dar îmi place mult atunci când ajut pe cineva. Fericirea mea stă și în cele 5 simțuri – ca de exemplu: mirosurile de pâine prăjită și cafea dimineața, sunetul valurilor, atingeri catifelate, gustul desăvârșit a tortului de azi etc.

Un om fericit și obiceiurile sale. 

Cu toată subiectivitatea de care vorbeam cred totuși că putem chema și păstra fericirea în viața noastră. Cred ca pot fi create câteva obiceiuri zilnice, general valabile, ce pot contribui destul de mult la fericirea noastră. Pentru că fericirea nu este un rezultat final; este mai degrabă o experiență continuă și mai mult o simțire, o trăire pe care o alegem conștient.

Iată câteva obiceiuri zilnice ce îmi par benefice fericirii și numai bune de introdus în viața noastră:

Poartă-te blând cu tine. 

Eu de multe ori m-am purtat mai blând cu ceilalți și am fost mult mai înțelegătoare cu ei decât cu mine însămi. De obicei nu aveam încredere în mine. Acum, de când sunt mult mai blândă, mai atentă și înțelegătoare cu mine, îmi dau seama cât de mult contează asta pentru a mă simți împlinită, fericită.

Treci peste situațiile dificile. 

Neplăcutul și neașteptatul apar mai mereu. Toate trec. Nimic nu durează o veșnicie. Contează, în schimb, cum trec. Ce fel de urme lasă, ce amintiri, ce gunoaie… Întotdeauna vor fi metode mai bune de a investi timp și energie decât nervii, ura, judecarea…

Deconectează-te de la tehnologie. 

Momentan eu mă deconectez constant și des de la rețele de socializare. Dar nu de tot. Plănuiesc însă ca imediat cum mă „eliberez” de cele două obiective (scrisul zilnic pe blog și fotografii zilnice cu telefonul) să îmi iau pauză de cel puțin o zi pe săptămână de la telefon și calculator. De ce vreau asta? Pentru că am testat pe propria-mi piele cât de tristă, nervoasă și negativistă devin când petrec mult timp pe rețelele de socializare.

Trăiește într-un spațiu (fizic și mental) organizat. 

Atât cât se poate – mai ales dacă ai copii mici în preajmă. Eu mă folosesc foarte mult de rutină; atât pentru mine cât și pentru mândra mea. Fără rutină am senzația că pierd timp prețios. Dar sunt atentă să mai iau și pauze de la rutină pentru că devin agitată când apare ceva neprevăzut.

Rămâi conectat la prezent. 

Ce ușor mă pierd eu în gânduri și visez cu ochii deschiși la diferite alte situații ce aș vrea să se întâmple în viața mea. E minunat să visezi cu ochii deschiși și e în regulă să privești în trecut. Dar să-ți lași mintea să stea în trecut sau să visezi cu ochii deschiși pentru prea mult timp ar însemna să nu mai apuci să faci lucrurile de care ai nevoie ACUM.

Permite-ți să simți emoțiile.

Emoțiile sunt bune. Este ceea ce ne face oameni. Faptul că îmi permit sa simt și să-mi manifest emoțiile fără a răni pe cineva e un semn de conștientizare a mea și de iubire de sine. Nu mi se pare deloc sănătos să-ți suprimi emoțiile. Așadar, eu plâng când sunt tristă și țip (mai mult în pernă de când cu copilul) când sunt nervoasă.

Fă ceva ca să-ți împlinești visele.

Când procrastinez sunt nefericită și mă plâng mult. Când actionez în direcția țelurilor mele lucrurile se schimbă foarte mult în bine și senzația de fericire apare.

Mișcare și mâncat sănătos. 

Exerciții de gimnastică zilnică și mâncat sănătos înseamnă un corp puternic și minte sănătoasă. Împreună contribuie la o minte limpede și îmi dau un impuls mult mai mare de a acționa în direcția dorită.

„Da” și „Nu”. 

Spun „Da” relațiilor productive și „Nu” relațiilor toxice.

Ia-ți timp să-ți reîncarci baterile și să stai cu tine. 

Este extem de sănătos ca din când să facem un pas înapoi din lumea agitată în care trăim și să petrecem timp cu noi. Eu folosesc un astfel de timp când doarme Irina. Meditez și astfel ajung să mă conectez cu mine, să devin conștientă de mine în loc să mă las pradă grijilor și obligațiilor.

Să înceapă o săptămână minunată! ❤️

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

2 Comments

  1. Ani Ani

    “Ce fel de urme lasă, ce amintiri, ce gunoaie…”
    (direct la inima mi-a mers…)
    O sa ptamana minunata!

  2. O săptămână frumoasă și ție dragă Ani! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.