Visit Homepage
Skip to content

Mic dejun cu poveste

Micul dejun facut de ea.

O anunt ca ma duc la bucatarie sa pregatesc micul dejun si plec.

Ea din sufragerie imi striga: “Mama, Ilina face mancale glis cu lapte“. Ii raspund ca de abia astept sa mananc ce prepara. Arunc un ochi si o vad cum se instaleaza la bucataria de jucarie si incepe sa-si imprastie ustensilele pe parchet. O las si ma intorc la ale mele.

Nu apuc sa fac mare lucru ca se si iveste langa mine cu o oala de-a ei in care se afla un fel de lingurita si doua figurine – o oaie si o capra. Si incepe:

Mama gata. Ilina facut glis cu lapte. Mananca! si imi intinde oala.

Se adauga si o poveste.

Ma fac ca iau o gura si zic ca a iesit foarte buna mancarea ei. Imi arata spatele si pleaca. O las ca nu pare suparata si incerc sa continui ce aveam de facut. In cinci secunde se intoarce cu o carte despre viata la ferma. Foarte hotarata mi se adreseaza:

Mama mananca. Ilina citeste. 

Iau oala de jucarie cu cele doua figurine in ea si ma prefac ca mananc scotand sunete de placere:

Mmmmmm ce bun e grisul asta cu lapte. Ai gatit foarte bine, zic eu.

Mama nu vobi. Ilina citeste, mi-o reteaza ea tacticos.

Imi inghit sunetele, ma asez pe un scaun cu oala ei in brate si ma prefac ca mananc in liniste. Stand in picioare, aproape lipita de genunchii mei, ea incepe sa-mi “citeasca” din carte plimbandu-si privirea pe desenele din pagini:

Mama, tata si domnul, doamna nu au copii… Vede pisica. Miau miau miau… Si vaca, si oaia… Futulasu… Si catelul. Ham ham ham… De dimineata… Foicica miloase bine… Si domnul si doamna… Oooo ce fumooos!… Mama si tata… 

Si tot asa imi “citeste” din carte dand paginile una cate una iar eu ma umplu de bine.

In astfel de momente traiesc in pace. Ma umplu de bine si de iubire. 

Am si uitat sa mai “mananc” grisul cu lapte ce mi l-a facut. Stau ca vrajita si o privesc cum vorbeste si gesticuleaza prinsa ea insasi in povestea ce o spune. Imi vine se plang de cat de bine e dar ma abtin sa nu sperii copilul. Zambesc si ma gandesc ca momentele astea sunt o adevarata binecuvantare. Ii multumesc Universului si revin la momentul prezent in care pustoaica mea de doi ani imi citeste o poveste.

Si toate astea la micul dejun! 😊❤️

E magica! Viata mea ACUM e magica!

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

2 Comments

  1. Ani Ani

    Awww… ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.