Visit Homepage
Skip to content

Multă înghețată. Cât mai multă înghețată.

Aer cu gust de înghețată. 

În parc fiică-mea se preface că își face multă înghețată și apoi gustă din ea zicând „Mmmmm bună!”. O întinde apoi către mine (a se înțelege că întinde doar un pumn mic și pufos din care eu ar trebui să văd că iese o minunată înghețată la cornet) și zice: „Pentru tine mami. Haide, ia. Linge!”. Și mă fac că iau înghețata imaginară din palma ei făcută pumn și mă apuc sa ling aerul minunându-mă cat de delicioasă e. Ea râde mulțumită și își face o înghețată și pentru ea. Țopăim apoi amândouă fericite, cu câte o mână încleștată pe câte un cornet crocant imaginar lingând aerul, pardon, înghețatele noastre imaginare 😀.

Mâncăm multă înghețată!

Bine, eu aș mânca și mai multă dacă aș avea acces când și cum vreau eu la înghețată cu ciocolată, alune și multe alte bazaconii total nesănătoase dar după care papilele mele gustative tânjesc.

Ea, în schimb, de când se trezește începe: „Mama, vreau înghețată!”. O rog măcar să se spele pe față iar ea îmi face planul: „Mama, spălăm pe dinți, pui lentile și dai înghețată”. Și dau: una ei și una mie 😆. Înainte de somnul de prânz mai merge una și câteodată și seara la culcare.

E mult, știu. Am început vara cu „Mâncăm doar o înghețată pe zi pentru că așa este sănătos. Înghețata conține dulcele ce ne poate agita, este foarte rece și poate strica smalțul dinților; ca să nu mai spun de durerile în gât.”. Și mititica m-a ascultat de fiecare dată. Dar apoi, când te trezești cu 33 de grade Celsius în casă ca temperatură constantă indiferent că e zi sau noapte iar afară ți-e frică să ieși, o înghețată în plus poate fi un deliciu răcoros și poate chiar necesar.

E totuși sănătoasă.

Oricum, mă consolez la gândul că, pentru mândra mică, este o înghețată ceva mai sănătoasă decât cea din comerț.

Rețeta de înghețată ce o folosim intens este așa:

  • Banane decojite, tăiate bucăți și inghețate bine câteva ore în congelator
  • Smântână

Opțional:

  • Fructe proaspete sau confiate
  • Miere de albine dacă se dorește mai dulce
  • Alune, nuci, migdale, ciocolată, cocos etc.
  • În loc de smântână se poate folosi și iaurt gras sau frișcă lichidă
  • Se poate face și cu avocado 😉

Amestec totul într-un blender (nu vertical pentru că nu se descurcă cu bananele înghețate), pun în forme de înghețată și bag la congelator. Rolul bananelor congelate este de a face înghețata mai cremoasă. În maxim două ore sunt bune de mâncat. Delicioase!

Voi ce rețete de înghețată știți? 

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.