Vara s-a terminat, scoala/gradinita a inceput dar zilele inca mai au ceva caldura de la soare 😊 cat sa nu schimbi hainele cu cele de toamna.
Am vrut sa scriu despre reteta asta mai demult pentru ca e minunata mai ales pe timp de vara.
De ce zic vara? Pentru ca atunci gasesti multe fructe proaspete, de sezon, pe care sa le folosesti si sa faci cantitate mai mare iar ce ramane pui in forme de inghetata la congelator iesind o inghetata delicioasa 🍦🍓🍌
Insa noua ne place mult si varianta moale pe care o mancam de cel putin doua ori pe saptamana la micul dejun 😋.
Reteta este cat se poate de simpla, de rapida si se poate gasi pe internet in mult mai multe variante si combinatii.
Eu iti voi scrie de cele doua variante pe care le folosesc eu cel mai des.
Iaurt cu fructe
– 1 iaurt mic Olympus cu 10% grasime
– 1 banana
– fructe de sezon (capsuni, mure, zmeura, afine, coacaze, piersici, caise, cirese etc.)
– optional 1 lingurita miere (eu pun doar daca banana nu este foarte coapta)
– optional 1 avocado (am pus atunci cand aveam sau cand doream o consistenta mai cremoasa)
Se pun toate in blender, se amesteca bine si se serveste in pahar, in bol sau orice alt recipient iti place cu cateva fructe intregi ca decor 😋.
Iaurtul “ciocolata”
Eu ii zic simplu: ciocolata 😋.
– 1 iaurt mic Olympus cu 10% grasime
– 1 banana
– 1 avocado
– karob (pudra de roscova) cat vrei. Eu pun cel putin doua linguri pentru un gust mai intens. Este ceea ce folosesc in loc de cacao in alimentatia Irinei.
– optional miere in functie de cat de dulce e banana sau cat de dulce vrei tu 😋
Se pun toate in blender, se amesteca bine si se serveste in recipientul preferat 😋.
Have fun!