O alta reteta de mic dejun, simpla si rapida, pe care vreau sa o impartasesc cu tine este cea de friganele.
Mi se intampla des ca mica zana sa ceara mancare imediat cum se trezeste. Iar rabdarea la varsta ei este zero. Daca ii e foame atunci pai atunci trebuie sa manance 😋.
Asta inseamna ca eu trebuie sa pregatesc ceva repede-repede si sa fie si ceva in care sa o pot implica ca sa-i fie asteptarea mai usoara pana se raceste 😊.
Si uite asa am zile cand friganele ma scot din impas si sunt si tare gustoase! Uite cum le fac eu:
Bat bine doua oua cu patru sau cinci linguri de lapte si mai adaug optional, dupa gust, verdeturi, piper si apoi si o lingura de ulei de masline.
Tai painea in felii (sau o bagheta) groase de cca 1 cm si las copilul sa le puna in castronul cu oua 😊. Eu ma asigur ca sunt tavalite bine pe ambele parti si le transfer apoi in tava pregatita cu hartie de copt.
In mod normal aceste friganele se prajesc intr-o tigaie. Eu le fac la cuptor pentru ca nu-i dau inca Irinei nimic prajit.
Dau totul la cuptor, la foc mediu pana cand se rumenesc putin – la cuptorul meu ar fi cca 180 de grade cca 15 minute.
Cateodata mai pun deasupra si putin cascaval sau daca uit il rad peste imediat cum le-am scos din cuptor😋
Delicioase!!! 😋