Visit Homepage
Skip to content

Daca tot ploua si nu iesim afara hai sa facem ceva treburi casnice

Astazi, zi cu treburi casnice.

Miercurea e zi de curatenie pentru mine insa, cand am vazut ca se anunta ploaie pentru Joi, am amanat cu o zi. Cu alte cuvinte, daca tot nu iesim din casa, hai sa fac cateva treburi casnice.

Asa ca, de dimineata pana seara, am tot robotit de zici ca s-au terminat zilele. Pai cred si eu ca am robotit la cate s-au strans dupa zilele astea de sarbatoare religioasa in care nu ai voie sa faci ceva pentru ca e pacat.

Multitasking.

Cand am foarte multa treaba casnica (cum a fost azi) cu greu reusesc sa ma conectez la Irina. Sunt atat de agitata si de grabita!

Am mereu un plan insa musai se iveste imprevizibilul care ma scoate din traseu si asta ma enerveaza teribil (Asa e cand ai un copil mic si doar tu esti adultul ce te poti ocupa de el).

Si uite asa ajung sa fac enorm de multe lucruri in acelasi timp iar creierii mei sunt facuti piftie si rabdarea se duce undeva pe apa Sambetei.

“Joaca cu mine”

Pitica a tot incercat sa se bage in seama si imi spunea des “mama, joaca cu mine“. Am implicat-o in cateva treburi casnice dar nu am putut in toate si frustrarea a fost mare si la mine si la ea.

La un moment dat chiar am vrut sa ma retrag singura in baie un minut sa-mi revin din agitatie (simteam ca o sa explodez de nervi) dar nu a fost chip pentru ca a inceput sa planga Irina. S-a speriat, desi i-am spus ca vreau sa stau putin in baie sa ma linistesc. Tare rau mi-a parut si am luat-o imediat in brate.

Spre seara am reusit sa termin ce imi propusesem si ne-am jucat cel putin doua ore. Au urmat apoi alte ore de joaca cu taica-sau 😊. Tare bucuroasa a fost si o inteleg .

As vrea sa gasesc o metota de a nu mai face curatenie dar sa am casa luna. Mi se pare ca, desi nu am mania curateniei, pierd foarte mult timp din viata doar facand curat. Eu am ajuns sa fac curatenie mare (cu aspirator, spalat, sters etc.) de doua ori pe saptamana: Miercurea si Sambata/Duminica. In rest spal/sterg/matur in functie de gravitatea situatiei chiar si de mai multe ori pe zi. Mi se pare foarte mult timp pierdut dar nici sa stau intr-o cocina nu pot.

Tu cat timp petreci saptamanal facand curat?

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

3 Comments

  1. Ani Ani

    Sunt de parere ca e bun un ajutor. De multe ori am zis ca nu mai fac fata deloc. Dar nu imi pot permite ajutor de niciun fel, nici platit nici oferit… Asa ca, uneori mai raman si “mai asa” treburile casnice si le fac cand se poate.

  2. “Mai asa” e ok. La tine cu doi e chiar mai mult decat ok. Oricum se face haos la loc cat ai clipi

  3. Ani Ani

    Mie îmi spui…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.