Pana sa ma angajez trainer, prin 2008, la o companie ce se ocupa si cu vanzarea telefoanelor, telefonul mobil a fost pentru mine doar un obiect util pentru a vorbi si un obiect ce, de multe ori, se lasa uitat acasa.
Cand a trebuit sa invat mult mai multe despre aceste dispozitive deja curiozitatea mea era din ce in ce mai mare. Aparitia smartphone-urilor a adus fascinatia si bucuria de a “butona” aceste dispozitive. Minunate inventii chiar daca te fac dependent 😜.
Bineinteles ca mi-am dorit mereu sa am un smartphone din categoria celor care fac fotografii foarte bune si astfel am ajuns la iPhone 6 de care sunt foarte multumita.
Este un telefon foarte bun pentru mine si il folosesc intens pentru diferite functii, nu doar pentru vorbit si fotografiat.
Avand pe langa mine un copil curios, ce nu intelege ca telefoanele nu sunt bune pentru copii mici ca el, ma trezesc deseori ca pune mana pe el si il scapa pe gresie sau incepe sa-l loveasca cu vreun obiect.
Folia protectoare nu a prezentat interes pentru mine pana cand m-am trezit cu ecranul crapat sau cu el plin de mancare.
Sa aleg o folie potrivita s-a dovedit un lucru provocator avand in vedere multitudinea de oferte de pe piata.
Insa, daca reusesti sa treci peste diversele caracteristici ale lor, iti raman doar doua optiuni: sticla sau plastic
Plasticul este si el de mai multe feluri: PET film (polyethylene terephthalate) sau TPU (thermoplastic polyreuthane).
Daca ai vazut folia subtire de plastic ce acoperea un ecran de la un smartphone cel mai probabil era PET film. Acestea, de obicei, sunt ieftine si sunt potrivite daca ai un telefon ieftin sau foarte vechi. De ce? Pentru ca iti protejeaza ecranul doar de micile zgarieturi si nu de un impact sau de zgarieturi mai serioase.
TPU este un plastic imbunatatit chimic ce are urmatoarele propietati: rezistenta la zgarieturi, are o elasticitate ridicata, rezistenta la ulei sau grasimi si o duritate ridicata. Fiind un material elastic face ca micile zgarieturi sa se absoarba de la sine. Adica materialul deformat usor la impact, incet (in cca 12 ore) revine la normal.
Cu alte cuvinte, TPU este optiunea potrivita pentru cei ce vor o rezistenta crescuta la zgarieturi si la impacturile usoare. Pretul este mai ridicat decat la cele PET dar nu doar ca iti protejeaza ecranul de zgarieturi ci chiar se “vindeca” singur 😊.
Folia de genul acesta o gasiti sub denumirea de folie Smart Protection.
Sursa foto: www.smartprotection.ro
Daca vrei cea mai buna protectie atunci sticla (tempered glass) formata din mai multe straturi si cu rezistenta antisoc este ceea ce cauti. Este si varianta cea mai scumpa.
Sursa foto: www.smartprotection.ro
De ce este atat de buna?
– reduce urmele lasate de degete si stralucirea lasata de grasimea de pe ele
– are cea mai buna rezistenta la zgarieturi
– in cazul unui impact mare, stratul de sticla se va sparge pastrand ecranul telefonului intact
– transparenta este 100%
– margini perfect rotunjite foarte important daca ai un smartphone cu ecran rotunjit 😉.
In concluzie, iata doar 5 motive ca sa cumperi folie protectoare pentru smartphone
1. Ecranul telefonului ramane intact daca scapi telefonul pe jos.
2. Ecranul este protejat de zgarieturi fie ca ai telefonul in geanta, in buzunar sau esti intr-o zona cu mult nisip in jur.
3. Folia are propietati regenerative
4. Transparenta este de 100% pastrand claritatea si culorile ecranului original.
5. Le poti cumpara la pret redus de Valentine’s Day, in perioada 10-14 Februarie de pe https://www.smartprotection.ro. Iei o folie protectoare pentru jumatatea ta dar si pentru tine 😊.
Telefoanele or sa va multumeasca!
Sursa foto: www.smartprotection.ro