Visit Homepage
Skip to content

Roseola infantum

Va povesteam de cum am fost Marti la doctor cu pitica si ca totul e bine. La momentul respectiv (dupa doua zile de febra) parea ca a avut un rosu in gat si ca e bine. Temperatura era normala si ea plina de voie buna.

In acea zi, pe la pranz, a facut iarasi febra. De data asta mai mare putin de 39 de grade. Am dezbracat-o, am aerisit camera, i-am dat antitermic, san si am tinut-o lipita de pielea mea pentru transfer de caldura. A trecut cu bine si in noaptea respectiva a dormit chiar excelent fara pic de febra. Eu mai putin cu somnul pentru ca o tot verificam de temperatura si imi era teama sa adorm bustean ca nu cumva sa nu fiu pe faza daca e sa creasca iar.

Miercuri a fost o zi vioaie, fara febra si cu multa joaca. Nu mai puteam de bucurie ca am scapat atat de usor 😊.

Ieri, Joi adica 😉, s-a trezit cu o usoara iritatie pe gat, sub barbie si inspre urechi. A fost toata ziua extrem de irascibila, nemultumita si plangacioasa. Am contactat pediatra si dupa o atenta analizare a reiesit ca mica mea zana are roseola infantum – a sasea boala eruptiva a copilariei. Pentru mai multe detalii puteti citi aici.

Partea buna: nu mai are febra, nu o mananca, pot sa-i fac baie, nu are alte simptome ingrijoratoare gen voma sau diaree. Eruptia inceteaza undeva intre 3-5 zile. Suntem in a doua zi deci, e bine 😊. Apropo: astazi eruptia era si pe torace si putin pe nas.

Partea mai putin placuta: este irascibila si nu-i convine nimic. Maraie, plange, loveste, musca, se da cu fundul de podea, se plictiseste in 2 secunde. Ce sa mai: e un montain rus de emotii puternice. Recunosc ca mi se mai intind nervii si mai ridic tonul. Apoi imi pare rau si trec la pupat. Nu mult ca se enerveaza 😁.

Ma bucur mult ca nu i-am dat antibiotice pentru febra facuta (atentie: teoretic perioada de febra ar dura trei zile, cum a fost si la pititca, insa pot fi cazuri si de 7 zile cu multe alte stari de raceala si rosu in gat. Daca se da antibiotic atunci nu facem decat sa prelungim perioada pana cand va apare eruptia pe piele.). Antitermice i-am dat numai daca temperatura a depasit 38,6 grade Celsius, ceea ce a ajutat la construirea imunitatii organismului.

In concluzie: experimentam cu bine copilaria Irinei 😊.

Sa va fie de folos experienta noastra si sa ne auzim/vedem/citi sanatosi!

Pupaceala 😘

 

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.