Ovaz cu lapte – zis si terci de ovaz sau porridge de ovaz – este o varianta de mic dejun ce o iau des cu pitica mea. 😊
Este un mic dejun satios, sanatos si foarte, foarte bun.
Terciul in sine nu este altceva decat o fiertura de cereale in lapte sau apa, pana se transforma in ceva asemanator piureului.
Eu am reteta de pe o punga cu fulgi de ovaz si se numea “budinca de ovaz” 😊
In afara de ceea ce scrie in reteta eu adaug mereu tot felul de seminte si in functie de sezon si fructe proaspete.
Iata reteta de baza: 1 cana fulgi de ovaz si 2 cani lapte (pe punga mai scria si de 1 lingura miere, 1/2 lingurita roscova si 1/2 lingurita scortisoara – eu nu le pun)
Se fierb impreuna pana se inmoaie fulgii.
Pe langa fulgii de ovaz, dupa cum spuneam, eu mai pun seminte (in, chia si canepa) si merisoare uscate (fara zahar).
Se poate lasa la racit in forme de briose.
Eu las la racit intr-o farfurie si cand e gata de mancat adaug fie putina miere fie o banana bine coapta si zdrogita (sau taiata felii) pentru un gust mai dulceag.
Despre cat de sanatos este ovazul poti citi aici.
Pofta buna! 😋