Visit Homepage
Skip to content

Miscare si fericire

Miscare, miscare, miscare…

Fie ca faci yoga, sau alergi, sau te duci la sala, sau te plimbi cu bicicleta sau… Miscarea este sanatoasa!

Cica sunt studii care arata ca facand miscare in mod regulat, reduci din boli, te simti mai bine in pielea ta si, foarte important, iti creste fericirea 😀.

Schimbarile de temperatura se pun?

Saptamana trecuta ningea si acum stau in maneca scurta afara. Ba mai mult, se anunta saptamana asta zile cu 25-26 de grade Celsius. Schimbarile astea de temperatura se pun ca facand parte din miscare?

Tractorul trenulet

Ieri au dat drumul la tractorul trenulet din IOR.

Este gratuit si nu ai voie sa te urci in el cu triciclete, role, biciclete sau alte acareturi in afara de, sa zicem, un rucsac.

Noi ieri am fost cu tricicleta si carutul bebelusului de jucarie dupa noi iar fie-mea cand a vazut tracto-trenuletul a marait ca vrea si ea. Noroc cu o mamica faina de Mina care a zis ca sta ea cu tricicleta si jucariile cat timp ne plimbam noi cu tractorul. Pardon, trenuletul.

Bineinteles ca dupa trei opriri (sunt statii pe traseu unde opreste pentru coborat si/sau urcat) a spus “Nu place tlenuletu. Jos.” Si ne-am dat jos numai ca eram departe tare de locul unde lasasem acareturile si prietenii.

Asa ca uite-ma pe mine cum o iau pe umeri si mergem repede in galop precum calutii. La un moment dat declara “gadila la bultica”. Vezi Doamne ca parul meu prins intr-o amarata de coada o gadila si nu mai putea sta in calut.

O dau jos insa e acaparata de ce e in jur si astfel cresc sansele sa nu mai ajungem nici la lasatul serii.

O iau in brate si ma apuc de jogging. Gafai si strang din dinti simtind cele douazeci si ceva de kilograme in plus la fiecare miscare.

Am ajuns cu bine si mi-a luat cam 20 de minute sa imi revin. Atunci am zis ca nu mai iau jucarii mari sau tricicleta/bicicleta cu mine daca stiu ca e posibil sa dau peste trenulet.

Fara acareturi

Astazi am luat-o in Manduca 😊 si ne-am postat primele in tracto-trenuletul. Defapt nu chiar primele…

Locul de unde pleaca acest zis trenulet este fix langa mall si pana sa vina magaoaia, printesa m-a bazait intr-una cu “mama mall”. I-am tot explicat ca acolo ne ducem doar pentru cumparaturi sau la locul de joaca cand afara nu este vreme de stat. Ea o tinea una si buna “mama mall, mama mall..”.

Asa ca am luat-o catinel catre mall sub pretextul ca posibil sa am ceva de cumparat. Cand sa intram in curtea mall-ului, iaca, trece tracto-trenuletul. Si ce crezi? “Mama tlenuletul. Ilinaa.”

Si ia Danielo copilul in brate (fara pus in Manduca – nu mai era timp) si alearga la mama lui de trenulet care dadea sa plece cand am ajuns. Ne-am cam urcat din mers 😜.

Ce sa zic. Mi-a cam crescut fericirea de ma doare capul si acum. Nu, nu glumesc: chiar ma doare capul!

Deci, tu ce fel de miscare faci ca sa-ti cresti fericirea? 😁

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.