Visit Homepage
Skip to content

Curcubeu

S-a nascut odata cu prima raza de soare ce a trecut prin cubul de sticla.

Cand a deschis ochii nu a vazut decat o camera maaaare ce se intindea la picioarele lui. A facut ochii roata si si-a dat seama ca era intr-un colt al tavanului exact langa un dulap suspendat. Fix pe partea cealalta a camerei se aflau ferestrele prin care intrau zeci de raze ale soarelui.

Deodata in camera aparu o fetita blonda ce tragea dupa ea un iepure mare de plus. De cum a intrat a si dat cu ochii de el. Se uita pret de cateva clipe apoi, cu un deget indreptat spre el, striga:

– Mamaaa, maaaama…

In camera isi facu aparitia cea care fusese strigata. Zambind ii spuse fetitei:

– Este un curcubeu! Razele soarelui se reflecta in curcubeu la intalnirea cu anumit obiect de prin camera.

– Buna Cucubeu, zise fetita facand semn cu o mana spre el

Deci asta era el? Un curcubeu? isi zise el in gand.

Mama continua sa spuna:

– Soarele joaca un rol important in aparitia curcubeului. Sunt curcubeie ce apar cand soarele intalneste apa unei fantani arteziene tot asa cum, cele mai mari, apar la intalnirea dintre soare si ploaie. Apar sus de tot si arata ca un pod imens intre cer si pamant.

Fetita asculta mirata uitandu-se cand la el cand la cerul insorit ce se zarea prin fereastra.

Privea si el acum acel cer si se intreba cum o fi oare sa stai acolo sus si sa cuprinzi lumea toata.

Incet incet se ducea mai aproape de fereastra, mai aproape de acel cer ce se zarea prin ea.

Nu trecu mult timp si observase ca nu se mai afla intr-un colt indepartat al tavanului. Era acum pe la mijlocul camerei lipit de o lustra.

Fetita observa si ea miscarea lui si ii facu semn mamei. Mama ii explica ca deplasarea se datora miscarii soarelui ce rasarise.

Mama continua sa-i mai spuna ceva fetitei, ceva despre alte moduri de aparitie a unui curcubeu, insa el nu mai era atent. Era cu gandul la acele curcubeie poduri intre cer si pamant. Isi dorea atat de mult sa cunoasca ploaia si sa ajunga si el mare cat cerul.

– Unde se ascunde oare ploaia? se intreba apropiindu-se si mai mult de fereastra. Trebuie sa fie probabil acolo sus pe cer. Daca ma urc pe o raza de soare si ma duc acolo, sigur o voi intalni.

In sfarsit a gasit raza de soare perfecta, se urca pe ea si dus a fost. In spatele lui auzi glasul cristalin al fetitei:

– Paaa Cucubeeeu!

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.