Visit Homepage
Skip to content

Magia ordinii

 

Imi place cand este ordine in casa si fiecare lucru isi are locul sau. Insa cu un copil mic dornic de explorare este destul de provocator sa reusesti sa ai asa ceva 😊.

La inceput am incercat sa-i las Irinei cat mai putine lucruri la indemana si curand am constatat ca am aglomerat foarte tare alte spatii. Atat de tare ca nici nu mai stiam ce am acolo si cadeau pe mine cand deschideam o usa. Simteam ca ma sufoc si ca imi pierd echilibrul interior in toata nebunia aia.

Anul trecut, prin vara parca, am dat peste un articol, scris pe un blog, ce era o recenzie la o carte despre ordine. Dupa ce am citit recenzia m-am apucat sa fac ordine generala si am scos afara din casa zeci de saci cu lucruri ce credeam ca sunt utile dar nu le mai folosisem. Dintr-o data casa mea arata altfel iar eu simteam ca respir iar Irina putea umbla in orice dulap fara sa-mi fac griji. Minunat! 😊

Tot anul trecut, dar de data aceasta in Noiembrie de ziua mea, am primit in dar cartea cu pricina. Pentru ca a venit imediat luna Decembrie cu agitatia sarbatorilor (si pentru ca aveam si alte carti incepute ce doream sa le termin) abia acum, in Ianuarie, am reusit sa o citesc. Chiar este magica!

Cartea se numeste Magia Ordinii si este scrisa de o japoneza pe numele ei Marie Kondo.

Nu voi face o recenzie a cartii pentru ca nu ma pricep. In plus, gasiti pe internet o multime de astfel de recenzii – insa va recomand sa cititi cartea.

Fatuca asta se pare ca si-a dedicat toata viata pentru a gasi acea metoda magica de a face ordine fara sa trebuiasca sa repeti procesul. Abordarea ei este foarte simpla si chiar da rezultate.

Ieri m-am ocupat de toate hainele din casa (ale mele, ale sotului si ale copilului) si am eliminat din dulapuri/sifoniere peste 9 pungi mari de rafie pline ochi – asta in conditiile in care am mai facut asta in vara (dupa ce am citit recenzia cartii) si nici nu mi-am mai achizitionat ceva. Am multe rafturi si sertare goale acum desi am ramas cu destul de multe lucruri. Pentru mine este incredibil!

Va recomand cu caldura cartea. Asa ceva nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca. Imprumutati-o daca nu vreti sa o cumparati dar musai sa o cititi si mai ales sa puneti in practica ce scrie acolo. E Magic!

Daca stati in Bucuresti o puteti imprumuta de la mine – doar sa veniti voi sa o luati si sa o returnati 😊. Chiar merita citita.

Ieri am facut doar hainele. In zilele urmatoare urmeaza restul din casa 😉.

Ca sa va faceti o idee, iata cateva fotografii cu citate din carte:

 

 

 

Si daca sunteti curiosi ce recenzie am citit eu de m-a facut sa arunc jumatate din lucrurile din casa iata aici link-ul FineSociety

 

Be magic! 😊

 

 

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.