Visit Homepage
Skip to content

Iarna pe munte

Acest text este scris pentru voi de buna mea prietena Adina Onet. Sa va fie de folos! 😊

Credit fotografii: Adina Onet

Orice inceput este dificil, inclusiv cand patrunde iarna, vantul rece si zapada in sufletul nostru.

Pana de curand am fost fan caldura, soare, vara…

Asa cum spuneam, pana de curand! 😊

Vantul este la fel de rebel ca si in alte ierni, temperatura sub zero grade si soarele se arata mult mai putin ca in timpul verii, insa ceva s-a schimbat iarna aceasta, comparativ cu celelalte 25 de ierni traite de mine.

Si pentru ca v-am facut putin curiosi, desi nu acesta era scopul, va marturisesc ca anul acesta, ceea ce a schimbat modul in care vedeam ultimul anotim din an sunt persoanele dragi din viata mea, prietenii si camarazii de drumetii (pentru cine se simte dau un ceai de ghimbir 😊).

Curatarea bocancilor, pregatirea echipamentului, cumparaturile dinaintea mersului pe munte, ultimul apel cu privire la ora plecarii care se decala mereu deoarece stateam la taclale la zero grade pentru ca ne era dor si drag unii de ceilalti, fac parte din ceea ce numesc eu “farmecul iernii”.

Un autor necunoscut a spus ca “Nu conteaza unde te afli, ci pe cine ai alaturi” iar pentru mine acest citat reflecta realitatea acestei minunate ierni, care abia a inceput.

Sunt recunoscatoare pentru ceea ce am impartasit cu acesti oameni pe munte: povesti, zambete, sentimente, valori, ciocolata, slanina, ceapa si visinata.

Aceste momente m-au incarcat cu energie pozitiva si m-au facut sa imi doresc, sa transform tara in Polul Nord 😊.

 

Voua cand si in ce circumstante a inceput sa va placa iarna?

Cine va “incalzeste” sufletul in aceasta iarna?

 

Cel mai frumos cadou de sarbatori pe care il ofer tuturor munţomanilor* este respectul, aprecierea si entuziasmul meu pentru ceea ce ne pasioneaza si ne aduce impreuna: MUNTELE.

*vezi http://www.123urban.ro , o colectie de termeni care nu si-au gasit locul in dictionarele traditionale, asa cum nici noi nu ne-am gasit rostul in vai si am pornit pe poteci nemarcate.

 

Sarbatori fericite tuturor, sa ne revedevem voiosi pe munte!

Cu drag Adina Onet

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

2 Comments

  1. Adina O. Adina O.

    Dana, iti multumesc pentru aceasta ocazie minunata, publicarea articolului pe blog, prin care le transmite celor dragi bucuria si recunostinta mea in prag de sarbatoare . 🙂

    Te imbratisez!

  2. Cu mare drag Adina! Oricand esti binevenita pe blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.