Visit Homepage
Skip to content

Hobby

Nu am inteles niciodata de ce exista rubrica de hobby intr-un CV. Mai ales ca unii isi trec acolo activitati de genul: navigare internet (mie imi suna a taiat frunza la caini) sau ascultare muzica.

Trecand peste asta, in ultima vreme (insemnand cativa ani), m-am tot gandit la ce hobby-uri am eu – asta pentru a gasi acel hobby care ar putea sa se transforme intr-un job pe care sa il fac din reala placere si sa-mi aduca si bani.

Astfel am ajuns sa ma intreb ce este un hobby. Cum il identific mai exact? Adica imi place sa ascult muzica (si nu, nu am trecut asta in CV) si sa visez cu ochii deschisi insa mi-e greu sa cred ca astea sunt hobby-uri si mai ales ca s-ar putea transforma in job. Desi ar fi suuuuuper! 😁

Tot gandindu-ma si intrebandu-ma iata ce am ajuns sa cred eu ca este un hobby!

Un hobby este o activitate pe care o faci in timpul tau liber (daca il ai 😜) si pe care o faci fara a te simti obligat sau indatorat sa o executi. Cu alte cuvinte este o activitate de recreere pe care o faci fara a te gandi sa scoti bani din ea. Totul se intampla din pura placere 😊.

Unii isi aleg profesia ca o continuare sau extensie a unui hobby – fericitilor!

Cateva exemple de hobby-uri ce imi trec acum prin cap ar fi asa: colectionare de ceva (timbre, bibelouri etc.), preocupari creative si artistice, repararea sau reinventarea unor lucruri, sport etc.

Ce mi se pare fain in toata treaba asta este ca, implicarea intr-un hobby, poate duce la achizitionarea unor abilitati, cunostinte si experiente substantiale.

Deasemenea, hobby-ul unuia poate fi cariera altuia. De exemplu un dezvoltator de jocuri online poate avea ca hobby gatitul in timp ce un bucatar ar putea sa-si dedice timpul liber pentru placerea de a se juca diverse jocuri pe calculator. In concluzie, cel ce face ceva pentru pura placere, fara remuneratie, se numeste amator sau hobbyist.

La voi cum e? Cum va petreceti timpul liber (daca il aveti)?

Aici puteti afla cand a aparut termenul de hobby sau alte detalii despre acest tip de activitate.

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

2 Comments

  1. Aida Aida

    Hello! 🙂
    Ma bucur ca ai scris despre hobby.
    As putea spune ca fac parte dintre acele persoane care a transformat un hobby intr-o activitate curenta din care castig si bani pentru traiul zilnic (chiar daca am facut o pauza o jumatate de an, chiar daca ma reinventez 🙂 ).

    Vis a vis de hobby mi am pus si eu o multime de intrebari pe parcursul vietii…pentru ca aveam senzatia ca sunt o persoana cam imprastiata daca imi plac mai multe lucruri pe care le fac in paralel sau in functie de ce simt in interior in acel moment. Am descoperit raspunsul dupa cativa ani, pe parcursul carora m am redescoperit si reinventat de cateva ori. Raspunsul pentru mine a fost acesta: sunt multipotentialista (adica acel tip de om, inclinat catre creativitate, cu abilitati naturale de a practica mai multe meserii in paralel). Iar eu pana sa aflu acest lucru…am crezut ca sunt “defecta”… Ei bine…sunt recunoscatoare ca am de unde alege.

    Si sunt multi oameni ca mine (stiu sigur ca si tu esti multipotentialista 🙂 De aceea ne este si atat de greu uneoi sa ne stabilim la ceva. Adica un om care a studiat sa devina stomatolog…n-are nici un dubiu ca asta e… Pentru mine a fost greu sa aleg…ca imi placea sa fac multe lucruri…si era derutant. Insa…solutia a fost sa aleg/discern ce am nevoie in acea perioada a vietii, ce mi ar placea cel mai mult, ” oare pot sa fac asta pentru urmatorii 5 ani?” Si tot asa…imi puneam intrebari pana simteam ca sunt pe drumul cel bun.

    Ce hobby uri am? Obiectele de decor realizate manual, croitoria (acel tip de croitorie care adapteaza hainele, le transforma pentru a fi potrivite purtatoarei 🙂 , sapunaritul, masajul de relaxare si reflexo+presopunctura, inotul, mersul cu trotineta, sa mi fac singura produsele de ingrijire a trupului (creme, pasta de dinti, deodorant, leacurile naturale), studiul plantelor (din care imi fac cremele, samd), autoanaliza interioara, fizica cuantica si studiul despre energiile subtile+informatiile pe care le contin, anatomia trupului, aplicabilitatea valorilor umane in viata de zi cu zi…si mai sunt cateva.

    Toate acestea m au intregit si modelat pentru a deveni ce sunt azi. Lucru pentru care sunt recunoscatoare vietii, mie insami si oamenilor care au pus cate o “caramida” la baza evolutiei mele. Dintre acei oameni faci parte si tu. Ba chiar ai pus cateva caramizi sanatoase si frumoase. Multumesc mult, Danutza <3

    In realitate, cred ca toti avem in noi o multime de abilitati, mai mult sau mai putin manifestate, functie de ce ne dorim, functie de curajul interior, de ce alegem sa facem in viata, de educatia si autoeducatia noastra, de mediu, de alegerile facute. Noi oamenii suntem niste bijuterii. Ramane doar sa ne descoperim pe noi insine/insene.

    Sarbatori cu bucurii si frumusetea vietii! 🙂

  2. Multumesc Aida !
    Sarbatori magice iti doresc!❄️⛄️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.