Astazi va spun despre banalul gris cu lapte 😊.
Si pentru ca este atat de banal si cica nu ar avea cine stie ce aport nutritional o sa va spun cum il fac eu ca sa-l mai inviorez putin si sa fie bun si pentru Irina.
Ingrediente:
– 500 ml lapte daca faceti fara seminte; 600 ml lapte daca puneti si semintele
– 50 g gris
– 25 g unt
– vanilie pastaie
– seminte: chia, canepa si in
– optional: miere, banana zdrobita, fructe proaspete si/sau uscate
Laptele il pun la fiert impreuna cu vanilia si semintele.
Cand incepe sa fiarba pun grisul in ploaie (a se intelege ca nu il duc in ploaie 😂) si amestec continuu la foc mic timp de aproximativ 15 minute in functie de consistenta dorita.
Opresc focul si adaug untul amestecand pentru o buna omogenizare.
Adaug apoi, in functie de optionala aleasa, banana zdrobita sau miere, fructe uscate sau proaspete.
Se poate rasturna in boluri mici, sau in forme haioase si se serveste cand s-a mai racit 😋.
Pofta buna! 😊