Visit Homepage
Skip to content

Fără Facebook și Instagram

Sunt în a doua zi de fără Facebook și Instagram. Și sunt bine. Chiar foarte bine.

Fără Facebook și Instagram. 

Decizia am luat-o de anul trecut când am renunțat la intratul pe Facebook încă din ultimele luni din an. Mi-a fost greu și au fost câteva dăți când am mai intrat pentru câteva minute. Apoi am reușit să stau deoparte pentru că am simțit pe propria-mi piele cât de ok sunt mental fără el și cât de anxioasă deveneam aproape instant când intram.

Este adevărat că mi-a fost ușor și datorită înlocuirii Facebook-ului cu Instagramul. Dar cel puțin ăsta din urmă nu m-a deprimat. M-a făcut în schimb să pierd foarte mult timp tot dând scroll și nereținând mai nimic util mie.

Așa că, pentru 2018, mi-am lansat această provocare: fără Facebook și Instagram!

Îmi plac provocările pe care mi le aleg eu.

În fiecare an îmi lansez câte o provocare ce trebuie să fie destul de greu de dus până la capăt astfel încât să mă scoată din zona mea de confort. Și musai să fie alese de mine. Nu știu de ce dar așa îmi place să fie.

Iar provocările pot fi despre orice atâta timp cât știu că o să-mi fie foarte greu de dus până la capat.

De exemplu, acum câțiva ani în urmă, m-am provocat să nu mă tund până nu-mi ajunge bretonul la umeri – în condițiile în care, de la 14 ani, m-am purtat cu părul scurt și de cele mai multe ori tuns băiețește. Am vrut să văd ce pierd dacă nu-mi las părul lung și m-am gândit că poate reușesc astfel să-mi caut feminitatea. Odată provocarea dusă la capăt m-am tuns și am tras concluzia că oricât de feminin este părul lung eu iubesc cum mă simt cu părul scurt.

Fac o paranteză.

Acum a crescut iar și am în plan să mă tund dar încă nu m-am decis cum. Aș vrea ceva rebel. Și m-aș vopsi în culorile curcubeului măcar o dată. Cred că o voi face la începutul anului ăsta până apuc să mă angajez. Sunt tare curioasă cum o să mă simt cu un curcubeu în păr 😊.

Mai am și altele. 

O daaaa, mai am și alte provocări pentru 2018. Cum ar fi să continui să scriu pe blog cât de des și mult pot dar fără să mai fac cunoscut acest lucru pe rețelele de socializare. Tot un fără Facebook și Instagram.

Nu aș fi încurcat cu nimic provocarea de mai sus dacă aș fi continuat să postez pe pagina de Facebook dedicată blogului. Și asta pentru că foloseam o aplicație ce mă lăsa doar să postez și să răspund la comentarii fără posibilitatea de a intra pe contul personal.

Decizia asta e mai mult luată pentru că mi s-a făcut frică de incapacitatea mea de a scrie ceva bun și demn de citit de către ceilalți. Mereu am stat cu inima în gât gândindu-mă la cum vor fi percepute cuvintele mele de ceilalți. Apoi a mai fost și tăcerea incredibil de greu de suportat – mă refer aici la faptul că rar spre deloc comenta cineva iar cunoscuții, în discuțiile față în față, nu mă întrebau nimic despre blog (deși știau de existența lui).

Cireașa de pe tort a fost când, cei ce îi credeam a fi cei mai buni prieteni, mi-au zis ca nu intră să citească pentru că sunt prea tristă și mă plâng cam mult cerșind mila celorlalți. Atunci am avut un blocaj, un șoc și am cam rămas fără cuvinte.

Acum, deși tânjesc sincer după comentarii și păreri despre ce scriu, despre ce experiențe similare au trăit alții sau orice alte idei, mă simt mult mai liberă în a scrie. O iau mai mult ca pe o provocare (încă una 😊) de a învăța să scriu și să mă exprim cât mai bine.

Am cinci abonați la newsletter la care ar putea ajunge articolele mele și care ar putea să-și dea cu părerea și le sunt tare recunoscătoare că, cel puțin teoretic, nu sunt chiar singură pe aici și există măcar un 1% șanse ca cineva să citească balivernele mele.

Vă mulțumesc drăguții mei abonați! ❤️

Provocarea de anul ăsta

Revin acum la provocarea de anul ăsta: fără Facebook și Instagram. Am trecut cu bine de prima zi și jumătate din an. Nu a fost ușor și m-au mâncat rău de tot degețelele să intru pe ele dar hei, am reușit să nu!

Ieri am reușit chiar să citesc foarte multe articole faine de pe diverse bloguri unde sunt abonată. Astăzi m-am răsfățat cu vizitarea unei librării și achiziționarea unor cărți ce mi le-am dorit de ceva timp (și mai am câteva în lista de așteptare).

Abia aștept să văd cum evoluează lucrurile cu provocarea asta de-a fără Facebook și Instagram! 

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

2 Comments

  1. L L

    acum te-am aflat, like, love chiar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.