Visit Homepage
Skip to content

Despre emotii cu Irina la 19 luni

De cateva saptamani bune Irina este interesata  de mimica fetei si de emotii.

E drept ca si eu am incurajat acest lucru prin tot felul de mimici exagerate pe care le fac si prin joculetul nostru cu vocalele 😊.

In plus incerc sa o ajut sa-si inteleaga/gestioneze/exprime emotiile cat mai corect – are momente cand musca, loveste sau ciupeste din entuziasm, suparare sau oboseala.

Fiind interesata si de desen/pictat am luat mai multe blocuri de desen de diverse marimi – ca sa am pentru mica artista. Unul din ele are pe coperta tot felul de emoticoane cu care me-am tot jucat vorbind, mimand si scotand sunete la fiecare din ele (bine, la cele care sa vad bine). E fascinata! Cum prinde coperta respectiva, cum ma cheama sa ne jucam 😊.

emotiile img_3060

Asa ca m-am gandit sa-i fac niste cartonase cu emotii pe care sa le folosim. Insa timpul a trecut iar eu sa ma apuc efectiv nu s-a intamplat. 😏

Asa ca, saptamana aceasta, am decis sa le cumpar. Am fost la libraria Carturesti si la inca una de cartier dar nu am gasit nimic.

Am gasit in schimb on-line si le-am luat. Aseara au venit si sunt foarte faine! 😊

Am luat acest pachet cu carduri (din acesta am ales cateva carduri pe care sa i le las la joaca, restul le-am pus deoparte pentru o joaca mai ampla pe care sa o facem impreuna – nu de alta dar le indoaie) si am mai luat si acest set foarte fain realizat si pe care l-am pus deoparte tot asa pentru o joaca mai ampla impreuna (asta chiar e pentru copii mai mari insa unele parti pot fi adaptate in functie de interesul copilului)

Pe ele scrie ca sunt pentru copii de la 3 ani in sus insa eu m-am riscat si le-am luat.

E foarte incantata Irina. Ne-am jucat aseara numai cu ele iar dimineata, la prima ora, am luat-o de la capat – de fiecare data la cerera ei.

emotiile img_3051 img_3052 img_3053 img_3054 img_3061

Nu i-am lasat toate cartonasele pentru ca are tendinta sa le ia in mana indoindu-le si nu as vrea sa le strice asa curand.

Imi plac mult cum sunt realizate si au chiar, in cutii, o hartiuta pe care scrie idei de jocuri/activitati de facut impreuna – nu am apucat sa le citesc dar sunt sigura ca sunt interesante.

Voi, daca e cazul, ce jocuri/activitati folositi pentru a invata cu copii despre emotii?

Un sfarsit de saptamana minunat sa aveti!

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.