Imi plac traditiile, daca le pot spune asa, care se stabilesc intr-o familie sau/si intr-o gasca de prieteni. Gen in prima Sambata din luna se joaca rummy, mima sau mai stiu eu ce alte jocuri. Sau cand mergem in gasca la pescuit toti ne imbracam cu tricou verde. Sunt doar exemple 😜.
Nu stiu sa spun de ce imi plac. Poate pentru ca sunt ca o ancora ce ma ajuta sa ma reconectez cu familia si/sau prietenii. Poate imi dau mie senzatia unor legaturi mai stranse. Habar nu am. Imi plac insa atat de mult incat le astept cu mult entuziasm 😀.
O astfel de traditie am stabilit-o cand a inceput cea mica sa manance solide. In fiecare Duminica, la micul dejun, facem impreuna clatite si apoi le mancam 😋😋😋. Mmmmmm delicioase ies de fiecare data si abia astept Duminica dimineata sa le facem 😊. Si cum ieri a fost Duminica…. Yummy! 😋
Fac aceeasi reteta de fiecare data. Doar umplutura poate diferi in functie de preferinte. Reteta aceasta nu o stiam inainte de bebe. Faceam clasicele clatite subtiri sau mai aveam o reteta cu praf de copt ce le facea mai pufoase. Insa bebelinei nu am vrut sa-i fac produse cu praf de copt si nici clatitele subtiri nu ma incantau pentru ea. Asa ca am adaptat o reteta de clatite a lui Jamie Oliver cu o reteta de pe un grup de mamici de diversificare de pe Facebook si a iesit ceea ce urmeaza 😉.
Acestea sunt ingredientele:
- 2 mere potrivite
- 2 banane foarte coapte
- 2 oua
- 280 g faina alba
- 400 ml lapte
- Optional miere de albine dupa bunul plac 😊
Iata si cum le fac 😊
Intai bat ouale bine cu mixerul.
Apoi incep sa pun alternativ faina si laptele. Pun 2-3 linguri faina si putin lapte si mixez bine. Iar 2-3 linguri faina si putin lapte si iar mixez. Fac asa pana termin toata faina si tot laptele. De ce fac asa si nu le pun toate de la inceput? Nu stiu. Nu am explicatie logica. Asa simt eu ca e mai bine 😁.
Las deoparte aluatul format si ma apuc sa spal si sa curat merele de coaja si cotor. Apoi le pun in blander si mixez pana se fac piure. Adaug apoi bananele si mixez iar. Tot acum poti pune si mierea in cazul in care vrei clatitele mai dulci.
Tot amestecul rezultat il transfer in aluatul de mai devreme si, cu mixerul, amestec totul bine bine.
Rezulta un aluat gros iar clatitele vor iesi destul de groase si pufoase 😊.
Urmeaza coacerea lor.
Eu pun putin ulei (manjesc tigaia 😜) doar la prima clatita apoi nu mai pun deloc. Tigaia pe care o folosesc este Tefal din teflon.
In mod normal pun un singur polonic mic de compozitie (ce nu se intinde pe toata suprafata tigaii aluatul fiind gros) si fac clatite mici de cca 15 cm diametru. Sunt tare dragute si se pot manca oricum; si rulate si puse unele peste altele 😊. Dar cum este foarte cald iar eu am soare arzator fix dimineata am preferat sa pun cantitate mai multa si sa fac clatite mari cat toata suprafata tigaii – sa termin mai repede 😜.
Bebe Irina le-a mancat simple sau cu gem de fructe fara zahar (de data asta am cumparat iar cel de prune de la Topoloveni 100% prune fara zahar mi s-a parut foarte bun. Cand nu e foarte cald ii fierb bucati de mere in apa cat sa treaca putin peste ele pana se evapora toata si apoi fac totul piure)
Eu si omul meu am mancat cu Nutella 😋. Cu doua maini am mancat fiecare si nu ne mai opream 😊.
Incearca-le si tu. Cine stie, poate iti plac 😀
Sa le servesti cu placere!
Ooo, da! Clatitele tale le-as manca pana nu ar mai intra. Mi-au placut mult! <3 Dar cel mai mult mi-a placut ca le-am mancat impreuna <3
Hihihi pai astea sunt clatite de dat mai departe, de impartit si cu altii. Te mai asteptam pe la noi