Visit Homepage
Skip to content

Timp cu Irina – 5-6 luni

In perioada in care Irina trecea de la 5 la 6 luni au aparut din ce in ce mai multe schimbari la ea.

Era muuult mai activa mai ales ca a fost si perioada cand a inceput sa stea foarte bine in fund.

Pitica mea nu a vrut in ruptul capului sa mearga in patru labe oricat de multe exercitii de stimulare am facut. Ea a fost genul de bebelus care nu a tinut neaparat sa ajunga la lucrurile aflate la distanta. Intotdeauna a gasit ceva atragator in apropierea ei chiar daca era vorba doar de o scama 😊.

Si mersul in picioare a venit destul de tarziu (in comparatie cu alti copii) desi ii placea sa stea sprijinita in picioare. Am lasat-o in ritmul ei si mi s-a parut cea mai buna metoda.

Revenind la perioada de 5-6 luni timpul cu Irina a inceput sa prezinte schimbari desi multe activitati au ramas in picioare.

Interactiunea cu ea a devenit mai amuzanta. Deja nu mai purtam un monolog, ea implicandu-se cu sunete si gesturi din ce in ce mai complexe.

Jucariile au inceput sa fie manuite mai bine si o atractie deosebita au fost pentru ea sticlele din plastic pe care le molfaia, presa si agita cu o bucurie maxima 😁.

Plimbarile in aer liber au devenit ceva mai active – a fost perioada cand a testat si a inceput sa-i placa in leagan.

Paturica cu activitati a devenit si mai interesanta iar cartile (si mai ales sa ma auda pe mine citind din ele) au ramas o atractie importanta.

A continuat si statul pe burta si vorbitul cu ea non-stop.

O activitate noua, ce ne-a placut la amandoua si o continuam si azi, este sa facem orice activitate casnica impreuna: gatim, spalam, facem curat, calcam etc. E super distractiv (chiar daca imi ia mai mult timp decat daca le-as face singura) si astfel am ocazia ca eu sa-i vorbesc despre importanta lucrurilor pe care le  facem si sa o si invat cum se face.

Niciodata nu am facut ceva cand ea dormea. Totul impreuna! Inclusiv taiatul unghiilor a fost mereu cu ea treaza si cu explicat ce fac. Asa mi se pare mie normal 😊.

Va las mai jos cateva fotografii din perioada aceea. Enjoy!

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.