Din cand in cand, in meniul nostru, isi face loc meiul si nu oricum, cu lapte.
Mai multe despre mei puteti citi aici.
Pentru a-l prepara folosesc asa:
– 2 1/2 cesti de lapte
– 1/2 ceasca mei
– fructe uscate sau proaspete
– seminte: chia, in si canepa
– vanilie pastaie
– optional miere si/sau banana coapta bine zdrobita cu furculita
Meiul il clatesc bine in cateva ape.
Pun laptele la fiert si cand da in fiert adaug meiul si restul ingredientelor (mai putin mierea si banana). Amestec si micsorez flacara.
Las sa fiarba 15-20 de minute pana scade lichidul. Amestec din cand in cand sa nu se lipeasca.
Dupa ce a fiert iau de pe foc, pun capac si mai las 10 minute.
Pun apoi intr-o farfurie peste banana zdrobita si amestec pentru omogenizare. Daca vreau mai dulce pun si miere 😊.
Pofta buna! 😋