Visit Homepage
Skip to content

Injuraturile Irinei si parintele responsabil ce sunt

Ce ti-e si cu injuraturile astea!

Undeva pe la inceputul anului scriam de cum Irina imi imita injuraturile.

Eu, parinte resonsabil, imi cizelez cat pot de bine injuraturile si fac eforturi sa nu le rostesc tocmai pentru ca stiu ca imita tot ce vede/aude la mine. Insa inevitabilul apare si injuraturile se produc inainte sa-mi dau eu seama ca am deschis gura.

De cele mai multe ori folosesc expresii de genul: „sa-mi bag picioarele”, „fir-ar sa fie de treaba”, „moasta pe gheata”, „mama ma-sii de treaba”, „puii mei” si chestii de-astea. Irina imediat le-a inregistrat in creierasul ei in plina crestere si uite ca acum are un intreg repertoriu de injuraturi pe care nu se sfieste sa le foloseasca ori de cate ori se enerveaza – adica des.

Legat de cuvantul „p..a” eu imi aduc aminte ca doar o data, demult, mi-a scapat pe gura dar Irina l-a retinut si cand se enerveaza foarte tare o aud cum zice „puia” (La inceput il pronunta corect 😐. Am ignorat-o si uite ca, in timp, a ajuns la „puia”).

La inceput ma infuriam tare de tot pe mine si ma invinovateam ca nu am reusit sa ma abtin in prezenta ei in a mai injura. Irinei incercam sa-i explic ca am gresit, ca am folosit la nervi o expresie ce jigneste si nu a fost frumos din partea mea. Efectul a fost ca Irina a folosit si mai des injuraturile iar mie imi venea sa injur si mai abitir.

Asa ca, acum, accept ca sunt un om spurcat la gura iar pe Irina o ignor total cand isi foloseste repertoriul de injuraturi. Halal parinte responsabil!

Imita tot! 

Si pentru ca imita tot, mai nou (de cca. 2-3 luni) Irina imita fumatul. Ia cate un creion sau pai sau bat si se preface ca fumeaza. Aseaza „tigara” atent intre degete si duce la gura exact asa cum a vazut la mine si la taica-sau ca facem cu tigarile reale. Ba mai si spune „Ilina fumeaza”.

Ce am facut? La fel ca la injuraturi. Am inceput cu explicatul catre ea si cu invinovatirea catre mine. Acum cu ignoratul ei si cu vazut de tabieturile mele.

De ce am scris despre asta. 

Nu ca sa ma fac de ras si sa va arat ca sunt un parinte iresponsabil. In primul rand sunt om si am si eu minusurile mele. Abia apoi sunt un parinte ce incearca sa fie responsabil.

Am scris pentru ca am dat peste un filmulet interesant si am zis sa-l dau mai departe. Nota: este in engleza filmuletul!

Toate bune va doresc! 😊

 

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.