Visit Homepage
Skip to content

Eu si cele trei uleiuri esentiale

Rutina mirositoare de uleiuri esentiale

De ceva timp (sa tot fie un an si jumatate) ma folosesc de intens de anumite uleiuri esentiale. Nu sunt multe, doar trei (uneori patru), insa m-am obisnuit atat de tare cu ele incat fac parte din rutina.

Uite AICI un articol despre uleiurile esentiale si beneficiile lor.

Pentru un somn bun

Dupa ce am nascut si somnul nu a mai fost cel de altadata am tot cautat metode de a ma odihni cat mai bine chiar daca nu aveam mult timp la dispozitie.

Apoi cand Irina se apropia de un an am observat ca, pe masura ce descoperea ca poate face noi lucruri si lumea din jur se cere exploatata, somnul ei era din ce in ce mai agitat.

Asa am aflat, in urma unui articol scris pe un blog, de uleiul esential de lavanda si de folosirea acestuia in relaxare. Uite AICI mai multe detalii.

Seara la culcare pun cateva picaturi pe cearceaf sau perna (sa fie in zona unde sta capul) iar somnul vine lin si dormim amandoua cu zambetul pe buze. O fi si chestie de autosugestie dar eu chiar simt ca suntem amandoua mai linistite, mai relaxate cand dormim.

Mai nou, de aproximativ un an, pun si vreo doua picaturi de ulei esential de mir (foarte bun in meditatie) si dorm neintoarsa. Inca ma mai trezesc sa alaptez insa adorm repede la loc si dorm dusa. AICI despre acest ulei – atentie si la contraindicatii!

Pentru curatenie. 

Al treilea ulei esential pe care il folosesc este cel de Tea Tree.

Il folosesc de fiecare data cand spal pe jos. In apa din galeata de la mop pun doar uleiul asta si cateodata, pentru miros, pun si ulei esential de lamaie. Atat si nimic altceva.

Mai multe despre uleiul esential Tea Tree poti citi AICI inclusiv mult mai multe intrebuintari ale lui. L-am folosit chiar si pentru o ciuperca a piciorului si a avut scopul scontat.

Atentie: cele de mai sus nu sunt sfaturi sau recomandari. Posibil sa nu fie bune pentru tine asa ca te rog sa citesti cu atentie contraindicatiile si utilizeaza-le cu masura!

Tu folosesti uleiuri esentiale?

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.