Visit Homepage
Skip to content

Ziua 16 – Magie si miracole vindecatoare

Heeei, maine este Ziua 16, o continuare a celei de saptamana trecuta cu Sanatatea Magica.

In carte, Ziua 16 poarta denumirea celei din titlu – Magie si miracole vindecatoare – insa ii putem spune Corpul Sanatos pentru ca are ca scop imbunatatirea starii de sanatate si ne ajuta sa ne iubim mai mult corpul.

Corpul sanatos. 

Multi dintre noi ne plangem mai des de corpul nostru sau/si ne inducem tot felul de boli. Eu ma stiu pe mine de exemplu de cand eram insarcinata. Cu cat citeam mai mult despre ce simptome pot avea cu atat mi se parea ca le am pe toate. Pana am renuntat sa mai citesc despre ele si sa ma concentrez doar pe ce imi transmite corpul. Inca nu am ajuns sa-mi apreciez corpul in totalitate dar, zic eu, sunt pe drumul cel bun.

Atunci cand corpul nu se simte bine, este normal sa nutresti sentimente negative fata de acesta, cum ar fi ingrijorarea, frustrarea, critica sau teama. Din pacate aceste sentimente nu ne ajuta sa ne insanatosim.

Daca ne plangem prea des de corpul nostru, daca il criticam, riscam sa ne imbolnavim sau sa luam in greutate contrar vointei noastre. Mie inca mi se mai intampla asta si sper ca, cu ajutorul recunostintei, sa depasesc acest obstacol.

Stiu ca nu este usor sa fim recunoscatori pentru sanatatea noastra atunci cand corpul nu arata exact cum ne dorim, ne doare si este bolnav, dar sunt convinsa ca si chiar cel mai mic strop de recunostinta amplifica fluxul de vitalitate.

Asadar, chiar daca sunteti bolnavi si aveti dureri, propuneti-va sa aplicati pasii care urmeaza, astfel incat sa primiti din nou darul sanatatii.

Ziua 16 – Exercitiul numarul 16. 

Cea mai eficienta modalitate de a ne bucura de o stare de sanatate, cu exceptia igienei si a ingrijirii fizice, este cultivarea unei stari de recunostinta pentru ea.

Pasul 1 – Sanatatea primita (trecut). 

Ganditi-va la cat mai multe momente in care v-ati bucurat de o sanatate excelenta atat in copilarie cat si in adolescenta si ca adult. La toate momentele in care v-ati simtit plini de energie si ati fost fericiti in mod natural.

Din toate aceste momente, selectati trei in care ati fost in apogeu si rostiti cuvantul multumesc, umplandu-va de recunostinta sincera.

Pasul 2 – Sanatatea pe care o primiti in continuare (prezent). 

Ganditi-va la starea de sanatate din prezent si alegeti cinci functii ale corpului care se afla intr-o stare perfecta de sanatate si repetati pentru fiecare cuvantul multumesc spus cu recunostinta.

Pasul 3 – Sanatatea pe care doriti sa o primiti. 

Alegeti un aspect corporal pe care doriti sa il imbunatatiti, gandindu-va la starea lui ideala. Exprimati-va recunostinta pentru starea lui ideala.

De exemplu, daca doriti sa fiti mai slabi, ganditi-va la greutatea ideala cu care ati fi fericiti si fiti recunoscatori pentru voi in aceasta ipostaza.

Bineinteles, daca ne confruntam cu o boala, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne tratam si la medici, ci pur si simplu sa ne imaginam pe noi, inainte de toate cel mai bun doctor magician care poate produce miracole cu propriul corp.

In concluzie. 

Exercitiul de maine arata asa:

Sa fim sanatosi! ❤️

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.