Visit Homepage
Skip to content

O prietenie adevărată

Mă întreb de ce nu am reușit să am măcar o prietenie adevărată cu cineva care să dureze încă din copilărie? Sau măcar din adolescență.

Ce înseamnă o prietenie adevărată?

Am în mintea mea câteva idei și imagini despre cum ar trebui să fie o prietenie adevărată. E drept că sunt formate pe baza cărților și filmelor consumate de-a lungul vieții.

Dar doar în mintea mea există aceast concept de prietenie adevărată. Nu am experimentat până acum o relație de prietenie adevărată așa cum crede mintea mea că ar trebui să fie. Nici eu și nici ceilalți nu am făcut „ce trebuie” pentru o astfel de prietenie.

Adică relații de prietenie faine am avut și încă mai am dar la toate le pot spune cu exactitate sfârșitul. Toate s-au sfârșit. Au rămas doar simple prietenii ce mai scot capul în lume din când în când.

Oare aș putea experimenta vreodată o relație de prietenie adevărată fără sfârșit? 

Să fie de vină senzația pe care mi-o dă internetul și posibilitatea de a călători oriunde? Adică aceea că o prietenie adevărată ar trebui să fie mai mult de 2 „vederi la față” pe lună.

Există și posibilitatea ca indiferența să-și fi făcut loc în relația de prietenie. Ceea ce mi se pare nasol rău. Adică, dintre dragoste și ură indiferența doare cel mai tare.

Deși au fost și încă mai sunt (soțul meu nu intră în discuția asta) oameni ce au declarat că mă iubesc sau le place de mine (extrem de puțini în ultimul timp) sau se simt bine cu mine… Eu nu SIMT ceea ce ei declară. Eu îi simt atenți în a-și alege cuvintele astfel încât să nu mă supăr, fac chestii (sau mai bine zis se lipsesc să facă chestii) astfel încât să nu mă supăr… Sunt percepută ca un om care se supără.

Hmmmm și eu care vreau doar sinceritate, autenticitate…

Mi-ar plăcea să am măcar o prietenie adevărată așa cum mintea mea își imaginează. Iar de nu… O să trec eu și peste asta. Măcar de aș rămâne o prietenă adevărată cu mine.

Dă mai departe

Părerea ta contează pentru mine

Îți mulțumesc pentru vizită. Mă bucur mult că ești aici și te invit să-mi lași mai jos un comentariu la acest text. Va fi prețuit și apreciat.

Să mai treci pe la mine!

Urmărește-mă și pe

4 Comments

  1. Ani Ani

    Bifez și capitolul asta… :))

  2. Ani Ani

    Daniela, sa nu îți pară… Eu sunt ok cu mine așa. 🙂

  3. Foarte bine atunci. Bine ai venit in club! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.