Visit Homepage
Skip to content

De-a fotografia

In 2013 mi-am luat primul meu DSLR.

Pana atunci am experimentat cu un bridge de la Fujifilm S6500 cu care m-am inteles extraordinar de bine. L-am vandut si mi-am luat un Nikon D5100.

L-am luat in rate dar tare mult m-am bucurat de noua mea achizitie 😊.

Am avut ambitia sa fac fotografii doar in modulul Manual (toate satarile sa le fac manual) si mi-am dat seama foarte curand ca habar nu am sa folosesc camera foto.

Una dupa alta faceam fotografii dubioase si in care nu prea se vedea nimic 😕.

Am inceput sa caut tutoriale pe internet, sa-mi cumpar carti si mai ales sa caut un fotograf care ar fi fost dispus sa ma ia pe langa el si sa-mi impartaseasca din tainele acestei meseri.

Cu greu am gasit cativa care m-au refuzat politicos si unul care a spus ca ma ia cu el la evenimente si ca o sa ma anunte el. Yayyyy! Ce fericita eram ca cineva era dispus sa ma ajute 😊.

Timpul trecea iar eu sa ma duc la evenimente… Ioc. Niciodata nu era un eveniment la care sa ma poata lua 😟.

Asa ca am inceput sa caut cursuri, ceva, care sa  ma ajute sa inteleg ce e cu fotografia asta si mai ales cu camera foto ce mi-o luasem si imi prindeam urechile in ea.

Dupa indelungi cautari am gasit Scoala de Fotografie Freelancer si nici ca se putea o alegere mai buna pentru mine 😊.

M-am inscris la scoala in Martie 2014 si au urmat 6 luni intense de invatat fotografie. Mi s-a parut foarte greu. Desi nu stiu cum e decat din filme, carti sau ce au mai povestit altii, ma simteam ca in armata. Profesorul Dan Besliu (sa-i dea Dumnezeu sanatate!) nu ne-a menajat deloc si era sincer si direct in tot ce ne spunea – mai ales legat de munca noastra. Tare bine mi-a prins! Multumesc mult domnule profesor!

Multi din cei inscrisi au renuntat fie de la inceput fie pe parcurs. Si eu am fost tentata de multe ori sa fac asta. Cand spun ca m-am inscris la scoala pai chiar scoala era: cu teme, note in catalog etc. La examenul final am zis ca nu voi reusi. Pe langa examenul scris trebuia sa avem si un portofoliu aprobat intai de domnul profesor. Ioiiiii cate zeci sau chiar sute fotografii am avut respinse. Eram disperata si nu stiam ce sa mai fac. Decat sa renunt.

Cei din jur insa m-au incurajat si cand credeam ca nu mai am nici o sansa iata ca am avut si portofoliul gata si examenul scris luat. Pentru mine a fost o mare realizare 😊.

La final de scoala s-a organizat si o expozitie cu cate 2 sau 3 din fotografiile fiecaruia. Minunata senzatie am avut! Multumesc mult pentru aceasta experienta celor de la Scoala de Fotografie Freelancer! Jos palaria! Ii recomand cu toata caldura! 😊

La nici o luna de cand am terminat scoala am avut si prima mea experienta ca fotograf unic la o nunta. Dar despre asta poate va povestesc alta data. Doamne cum a fost! 😊

Eiiiii si uite asa pot spune ca nu ma mai sperie asa de tare camera foto. Dar tot la fel pot spune ca inca nu stiu fotografie.😟

Am aproape 2 ani de cand nu m-am mai ocupat de a invata ceva in directia asta. Timpul  imi este aproape plin cu fetita mea, noua membra a familiei 😊, iar eu tot incerc sa strecor timp pentru mine si pasiunile mele. Cateodata iese, cateodata nu.

De aceea ma provoc sa incep sa-mi fac timp sa reiau tot ce am invatat la scoala si sa adaug informatii acolo unde e cazul. Imi propun ca atunci cand pot sa fac asta sa ajung sa impartasesc si cu voi. Poate va este de folos 😊.

Asa ca, fara a promite o frecventa anume a postarii articolelor, urmeaza sa va spun ce mai invat eu despre fotografie. Stati pe aproape! 😊

Pana data viitoare fiti buni, veseli si creativi! 😉

P.S.: fotograful care a spus ca ma ia la evenimente, m-a luat chiar in perioada cand faceam scoala, si taaaare bine mi-a prins experienta cu el. Multumesc mult Cristofor Lazarescu!😊